Начин на приготвяне
Оставяме си предварително на стайна температура яйцата, прясното мляко и маслото.
Маслото трябва да е размекнато, а не твърдо. В дълбока купа си разбиваме яйцата продължително с миксер. Разбиваме захарта с мекото масло с миксер много добре. Смесваме двете смеси, тази със захарта и маслото и яйчената. Добавяме прясното мляко и пак разбиваме.
Получава се много приятна на цвят и аромат смес. Пресяваме си брашното и прибавяме бакпулвера към него. Постепенно прибавяме брашното и разбъркваме, маже само с лъжица. Всичко смесваме.
Намазняваме си формите за мъфини с масло и посипваме леко с брашно. Разпределяме си сместа за мъфините равномерно в 12 броя.
Почистваме нектарните от кората, махаме костилката. Разполовяваме ги на две. Нарязваме двете нектарини на много тънки филии. Редим парчетата от нектарните върху мъфините плътно една до друга.
Печем мъфините на 180 градуса в много леко загрята предварително фурна. Включваме я малко преди да сме готови с направата на кашата. Изпичаме мъфините. Като изстинат леко, ги вадим и редим в подходящ съд.
Хапваме ги кафе. Стават много вкусни, ароматни, меки.
Да ви е сладко!