Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Пълнени картофи на фурна с кайма

Пълнени картофи на фурна с кайма

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Пълнени картофи на фурна с кайма
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
26/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Трудно ще устоите на пълнените картофи с кайма... всъщност не, няма да им устоите"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • свинска кайма - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки смлян
  • кашкавал - 6 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусни пълнени картофи на фурна с кайма за малки и големи гладници.

Картофите се измиват, набождат на няколко места с вилица и поръсват със сол. Слагат се в тавичка с малко вода в нея, покриват се с алуминиево фолио и слагат във фурната. Пекат се на 200 градуса около час.

Свинската кайма се слага в купа. Към нея се прибавят едно яйце, малко чубрица, смлян черен пипер и половината от настърганият кашкавал, след което се обърква хубаво.

Изпечените картофи се изваждат от фурната, отрязват се капачета отгоре и издълбават. Издълбаната част се намачква с вилица и прибавя към каймата.

Издълбаните печени картофи се поливат с малко олио и напълват с приготвената плънка от кайма. Отгоре се поръсва с останалия кашкавал и отново се връщат във фурната. Пекат се още около 20 минути или до готовност.

Сервират се картофите с кайма топли като предястие или основно ястие.

Неустоими пълнени картофи с кайма!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: