Начин на приготвяне
Вкусни пълнени картофи на фурна с кайма за малки и големи гладници.
Картофите се измиват, набождат на няколко места с вилица и поръсват със сол. Слагат се в тавичка с малко вода в нея, покриват се с алуминиево фолио и слагат във фурната. Пекат се на 200 градуса около час.
Свинската кайма се слага в купа. Към нея се прибавят едно яйце, малко чубрица, смлян черен пипер и половината от настърганият кашкавал, след което се обърква хубаво.
Изпечените картофи се изваждат от фурната, отрязват се капачета отгоре и издълбават. Издълбаната част се намачква с вилица и прибавя към каймата.
Издълбаните печени картофи се поливат с малко олио и напълват с приготвената плънка от кайма. Отгоре се поръсва с останалия кашкавал и отново се връщат във фурната. Пекат се още около 20 минути или до готовност.
Сервират се картофите с кайма топли като предястие или основно ястие.
Неустоими пълнени картофи с кайма!