Начин на приготвяне
Начукваме шницелите на тънко и ги поръсваме с черен пипер от всички страни.
Смесваме брашното, царевичното нишесте и бакпулвера. Овалваме хубаво шницелите в тази смес.
Разбиваме яйцата и жълтъка в купа.
Поставяме парче хартия за печене в широка тава и я намазваме с половината олио.
Потапяме шницелите в разбитата яйчна смес и ги подреждаме в тавата за печене.
Отгоре поливаме равномерно с останалото олио.
Покриваме тавата с алуминиево фолио.
Печем в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
След това махаме алуминиевото фолио, обръщаме внимателно свинските шницели и ги връщаме във фурната.
Печем още 10-12 минути.
Посоляваме готовите свински шницели и ги сервираме топли с любима гарнитура за шницели.
А защо не и със сосове за шницели!