Свински шницели на фурна

Свински шницели на фурна
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
32 мин.
Общо
47 мин.
Порции
4
"Може да ги комбинирате с пържени картофи, картофена салата, задушени гъби и много други гарнитури."

Необходими Продукти

  • шницели - 4 бр. свински
  • брашно - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • жълтък - 1 бр.
  • черен пипер - 2 щипки
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме шницелите на тънко и ги поръсваме с черен пипер от всички страни.

Смесваме брашното, царевичното нишесте и бакпулвера. Овалваме хубаво шницелите в тази смес.

Разбиваме яйцата и жълтъка в купа.

Поставяме парче хартия за печене в широка тава и я намазваме с половината олио.

Потапяме шницелите в разбитата яйчна смес и ги подреждаме в тавата за печене.

Отгоре поливаме равномерно с останалото олио.

Покриваме тавата с алуминиево фолио.

Печем в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

След това махаме алуминиевото фолио, обръщаме внимателно свинските шницели и ги връщаме във фурната.

Печем още 10-12 минути.

Посоляваме готовите свински шницели и ги сервираме топли с любима гарнитура за шницели.

А защо не и със сосове за шницели!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: