Пай с портокали

Vildan AhmedovaVildan Ahmedova
Чирак
27111102
Пай с портокали2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Много лесен за приготвяне и много ефектнен - един пай, с който ще шашнете гостите"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 3 бр.
  • бакпулвер - 1
  • портокали - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • желатин - 1 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата се забъркват 3 яйца с 1 чаша захар, 2-те ванилии, бакпулвер и 2-те чаши брашно с млякото.

Направеното тесто за пай е по-различно от стандартното маслено тесто - слага се в подходяща форма за пай, от която после ще се обърне.

Пече се в загряна на 250 °C фурна за 15 мин.

На тиган на бавен огън се приготвя желето - от половин чаша захар и нарязаните портокали.

Вари се с водата, докато портокалите се разварят. След това се прецежда и в него се разтваря желатинът.

Готовото портокалово желе още горещо се залива върху обърнатия блат за пай, върху който вече сте подредили от портокалите за украса.

Получава се много интересен портокалов сладкиш - любим пай с портокали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
Ще се радвам на коментари за подобрения или подмяна на нещо с цел да стане по-различна
09.01.2017 17:17
2
Antoaneta
Antoaneta
Изглежда вкусно!
07.08.2016 00:23
1