Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, докато си удвои обемът, прибавяме олиото, бакпулвер и пак разбъркваме, след това - и брашното, но с лъжица, така че да не спадне сместа.
Намазваме формичката за торта и изливаме сместа, печем на 180 градуса около 40 мин.
Приготвяме си сиропа, приготвяме и крема (всяко пакетче по отделно) - 1 п. крем, 3 с.л. захар и 200 мл пр. мляко миксираме в дълбок съд, докато удвои обема догоре, и така останалите пакетчета. Поставяме ги във фризера малко да се стегнат.
Изстиналият блат се разрязва на 3 напречно (на тънки блатове) и във формата за торта поставяме 1 блат (горния), обръщайки го с вътрешността нагоре, сиропираме обилно, намазваме с ваниловия крем, пакет за блат.
След това поставяме втория блат по същия начин - сиропираме не много, намазваме с шоколадовия крем (пакет за блат). Поставяме третия блат, сиропираме и прибавяме ваниловия крем. Вкарваме тортата, както е с формата, във фризера, за да стегне.
През това време разтапяме шоколада на водна баня с 1 с.л. олио. Изваждаме сглобената торта и полека изваждаме формата (обръча).
С шпатула (мека гумена лъжица) оформяме, заглаждаме излезлия крем. Отгоре декорираме с разтопен шоколад, украсяваме с плодчета ягоди и кокосови стърготини.
Честит Рожден Ден! :)
Коментари