Чийзкейк Ягода

GabrielaGabriela
Новак
3514358
Чийзкейк Ягода
Снимка: Gabriela
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Признаваме, че от всички други ягодовият чийзкейк ни е любим"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г
  • масло - 125 г
  • крема сирене - 3 бр. (375 г)
  • заквасена сметана - 200 г
  • ягоди - 500 г
  • лимони - сок от 1
  • желатин - 1 пакетче
  • кристална захар - 80 г
  • пудра захар - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите на ситно. Разтопяваме маслото и го прибавяме към бисквитите. Разбъркваме и в тавичка с махащи стени правим блата. Слагаме блата в хладилника за 15 мин.

В дълбока куба разбиваме крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар. Разбъркваме хубаво и застиламе сместа върху бисквитения блат и връщаме в хладилника.

Взимаме ягодите и част от тях разрязваме на половина през средата и ги подреждаме на стената на тавичката. Останалите ягоди режем на ситно.

Към тях прибавяме захарта на кристали и лимоновия сок. Когато заврат, прибавяме и желатина, който вече сме разтворили в студена вода.

Оставяме ги да се охладят леко и пасираме ягодите на пюре.

Сипваме ягодовата смес върху чийзкейка и го връщаме в хладилника.

Трябва да престои поне 12 часа, преди да се разреже. Отгоре можем да украсим с няколко цели ягодки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: