Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите на ситно. Разтопяваме маслото и го прибавяме към бисквитите. Разбъркваме и в тавичка с махащи стени правим блата. Слагаме блата в хладилника за 15 мин.
В дълбока куба разбиваме крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар. Разбъркваме хубаво и застиламе сместа върху бисквитения блат и връщаме в хладилника.
Взимаме ягодите и част от тях разрязваме на половина през средата и ги подреждаме на стената на тавичката. Останалите ягоди режем на ситно.
Към тях прибавяме захарта на кристали и лимоновия сок. Когато заврат, прибавяме и желатина, който вече сме разтворили в студена вода.
Оставяме ги да се охладят леко и пасираме ягодите на пюре.
Сипваме ягодовата смес върху чийзкейка и го връщаме в хладилника.
Трябва да престои поне 12 часа, преди да се разреже. Отгоре можем да украсим с няколко цели ягодки.