Начин на приготвяне
Сложете обелените картофи да се сварят до полуготовност, като сложите малко сол и и 1-2 капки оцет във водата.
Готовите картофи отцедете, охладете, разделете на половинки и леко издълбайте. Подредете ги в подмазнена тава, сложете по малко парченце масло във всеки и поръсете със сол и бял пипер.
Загрейте малко мазнина в тиган и запържете ситно нарязания бекон. Извадете го и запържете дребно скълцаните гъбки.
В купа объркайте вътрешността на издълбаните картофи, с гъбите, бекона, нарязани кисели краставички, подправки на око и майонезата.
Напълнете картофите. Сипете 50 мл вода в тавата им и сложете да се пекат за 10-15 минути.
Извадете, поръсете обилно с кашкавал или направо сложете по една дебела плочка върху всеки картоф. Върнете да се запече до апетитно разтопяване.
Коментари