Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Аламинути»Картофено изкушение за нула време

Картофено изкушение за нула време

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Лесно,ароматно и сочно картофено изкушение, което ще приготвите за нула време"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 големи
  • колбас - 70 - 80 г ( 7 - 8 резена)
  • сирене - 30 - 40 г ( бяло саламурено)
  • кашкавал - 40 - 50 г
  • лютеница - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват се и се рендосват на едро ренде, след което се поръсват със сол на вкус и се разбъркват хубаво.

Загряваме тиган или тавичка, чието дъно сме намазали с 2 с.л. олио, и отгоре изсипваме и разпределяме равномерно картофите, като леко ги притискаме и заглаждаме с лъжица.

Печем върху не много силен котлон за около 5 минути, след което с помощта на капак или голяма чиния (като внимаваме да не си изгорим ръцете) обръщаме картофения блат, мажем тигана/ тавата с 2 с .л. олио и връщаме блата внимателно да се изпече и от другата страна (около 5 мин.).

След като е полу-готово, мажем отгоре с лютеницата, нареждаме резените колбас, поръсваме с натрошено сирене и настърган кашкавал и печем до готовност.

След като е готово ястието, го махаме от огъня и задушаваме с капак или фолио за 1-2 мин, след това сервираме.

Забележка: Аз съм използвала електрическа тефлонова тава с диаметър 22 см.

Ако желаете, може да прибавите нарязани на тънки лентички чушки и кромид лук или други зеленчуци според предпочитанията Ви.

Поръсила съм ястието с пресен босилек, може да го замените с друга свежа подправка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Antoaneta
Antoaneta
Хубави рецепти. ;)
07.08.2016 22:25
1