Торта Дебелата Шарлота

08/08/2018
"Важно е да уточним, че името на тортата се отнася само за нея, а не за онези, които вече похапват второ парче Дебелата Шарлота "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 542
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Добавете солта и 1 ч.ч. захар към белтъците и разбийте на сняг. Останалата захар прибавете към жълтъците и разбийте на пяна.

Пресейте брашното и го прибавете постепенно към яйчената смес. Прибавете и разтопеното масло. Разбъркайте и изпечете два блата в тава, застлана с домакинска хартия, като предварително сте загряли фурната на 180 градуса за около 30 минути. Готовите блатове охладете.

Разбийте жълтъците със захарта, виното и брендито. Загрейте ги на водна баня при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. Разтопете белия шоколад заедно с 1 с.л. масло на водна баня. По същият начин работете и с млечния шоколад. Разделете яйчения крем и прибавете по една част към шоколадовата глазура. Разбъркайте.

Разбийте сметаната и маскарпонето на гъст крем. Добавете смлените ядки. Сиропирайте блатовете и сглобете тортата. Намажете обилно между двата блата със сметановия крем. Отгоре завършете, като слагате по една лъжица от белия крем и по една лъжица от кафявия до изчерпване.

Охладете тортата преди сервиране.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар