Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците. Добавете солта и 1 ч.ч. захар към белтъците и разбийте на сняг. Останалата захар прибавете към жълтъците и разбийте на пяна.
Пресейте брашното и го прибавете постепенно към яйчената смес. Прибавете и разтопеното масло. Разбъркайте и изпечете два блата в тава, застлана с домакинска хартия, като предварително сте загряли фурната на 180 градуса за около 30 минути. Готовите блатове охладете.
Разбийте жълтъците със захарта, виното и брендито. Загрейте ги на водна баня при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. Разтопете белия шоколад заедно с 1 с.л. масло на водна баня. По същият начин работете и с млечния шоколад. Разделете яйчения крем и прибавете по една част към шоколадовата глазура. Разбъркайте.
Разбийте сметаната и маскарпонето на гъст крем. Добавете смлените ядки. Сиропирайте блатовете и сглобете тортата. Намажете обилно между двата блата със сметановия крем. Отгоре завършете, като слагате по една лъжица от белия крем и по една лъжица от кафявия до изчерпване.
Охладете тортата преди сервиране.