Начин на приготвяне
Подберете добре узрели круши, по възможност без загнилости. Крушите се режат на малки парчета и се правят на пюре.
За да увеличите количеството на ракията и скоростта на ферментацията, може да залеете готовото пюре до покриване със захарен сироп с концентрация 17-18% (17-18 кг захар се разтварят в 90-100 л вода).
По време на ферментацията материалът се разбърква по 2-3 пъти на ден. След края на ферментацията кашата се изварява веднага. След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява.
Ако държиш на домашната ракия, опитай непременно и нашите рецепти за ракия от кайсии, дюлева ракия или тази ракия от смокини.
Коментари
Ангелчо , крушата съдържа захар приятелю. Ако не отсичаш правилно първака и патоките и черния дроб ще те заболи, не е виновна захарта за главоболието ! След като свариш не се наливай веднага, изчакай поне 40 дена. Наздраве !