С корекциите на киселинноста и захарността рецептата всъщност функционира отлично! От няколко години добивам малки количества розова ракия от листенцата на роза Дамасцена, ферментирали с подходящите количества вода, захар, оцет и стартер. Получава се доста приятна и ароматна напитка по нищо не отстъпваща на класическата гюловица.
04.06.2024 20:13
георги трънков
А как и къде се декларира????? ;-)
08.10.2013 17:21
1
3
Стефан
50%захарност ферментира много трудно въпреки маята и оцета Алкохолната ферментация протича правилно при 20-24%захарност и при всичко различно рискуваш да получиш друг продукт.Гюловата ракия се получава при дестилацията на гроздова ракия непосредствено след дестилацията на розово масло.И двете се извършват в едни и същи съдове.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани