Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се обезкостяват и месото се нарязва на хапки. Маринова се за около 15 минути със сол, черен пипер, кимион и ракия.
Поръсвате с картофеното брашно и разбърквате хубаво, за да полепне навсякъде. Изпържвате в зехтина като е добре той да е повече и да се пържат на маслена баня (оставете около 10 мл. зехтин за соса)
След като се изпържат хапките отвсякъде ги изваждате от мазнината и ги оставяте да изстинат върху решетка.
Чесънът се нарязва на едри парчета и се слага в останалата мазнина да се запържи за около 1 минута заедно със сусама, след което се добавят соевият сос, оцетът, медът и 2 с.л. вода.
Разбърквате докато течността се поизпари и сосът се редуцира. Добавяте пилешките хапки при соса, махате тигана от котлона и разбърквате докато не го поемат.
Сервирате лъскавите сладко-кисели хапки поръсени със счукани фъстъци.