Глювайн

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Глювайн1 / 2
28/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5 чаши
"Напук на студеното време отвън, сгрейте душата си с чаша глювайн в компанията на приятели"

Необходими Продукти

  • червено вино - 1 бутилка
  • захар - 100 г
  • портокали - 1 брой, нарязан
  • канела - 1 пръчка или 5 г
  • карамфил - 10 г
  • коняк - 100 мл
  • лимони - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте виното с водата, захарта, канелата, карамфила и резени портокали в голяма тенджера и сложете да се нагрява.

Малко преди да кипне, го свалете от котлона и го запарете под капак за 10-15 минути. Прецедете след това и добавете коняка.

Поднесете чаша Глювайн още горещо с резен лимон и портокали от варенето по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariya Koleva
Mariya Koleva
Направих виното по рецептата, но имах само едно пакетче карамфил, а то е 5 г. Въпреки това доста "накъртваше" на карамфил. Мисля, че може да се сложи дори по-малко.
Стана фантастично!
10.01.2013 16:09
1