Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле Жулиен-домашна рецепта

Пиле Жулиен-домашна рецепта

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пиле Жулиен-домашна рецепта
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пиле с богат и плътен вкус и аромат, което най-добре се консумира със свежа салата и близки приятели"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр.
  • бекон - 50 г
  • горчица - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • кисели краставички - 5 бр.
  • сметана - 120 мл
  • топено сирене - 100 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето, бекона и краставичките на ивички с дебелина 1 см. Сложете зехтин в дълбок тиган и запържете месото до златисто. Подправете със сол и черен пипер.

Извадете пилето, добавете бекона, запържете за кратко и сложете и краставичките.

Гответе до златисто на бекона. Сложете виното и разбъркайте. Изчакайте няколко минути да се изпари алкохола.

Прибавете сметаната и горчицата, разбъркайте и сложете парчетата пиле.Накрая добавете топеното сирене, подправете и разбъркайте. Гответе още около 5мин до сгъстяване на соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: