Пудинг с чиа, праскови и канела

12/08/2016
"Свеж летен и здравословен десерт с праскови, канела и семена чиа!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 040
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сварено прясно мляко се сипват семената чиа. Подслаждат се с кафявата захар и щипка канела на прах. Разбъркват се добре и оставяме за час-два да се накиснат семената и да се получи гелообразна смес.

Прасковите се обелват и нарязват на ситно. В стъклени чаши на дъното се сипва от накиснати семена чиа, отгоре се разпределят парченца праскови и се заливат с 1 ч. л. мед.

Покрива се с 2-3 с л от желираната смес и отгоре се поръсват парченца плод. Оставя се още малко да се охлади в хладилник. Сервираме с пръчка ароматна канела за разкош. Вкусно, лятно и здравословно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Veselina
Veselina
16.08.2016 00:22
Бих махнала пръчиците канела, с малко канела на вкус е добре. Смятам, че са излишни в случая.Рецептата е здравословна и полезна.
0
0