Начин на приготвяне
Чуквам яйцата едно по едно в купа. Разбивам яйцата. Добавям прясното мляко и пак разбивам. Прибавям маслото и щипка сол. Содата я шупвам, като прибавям 2 капки оцет.
Добавям содата към сместа. Пресявам брашното.Постепенно към брашното прибавям течните съставки. Най-накрая слагам какаото. Разбърквам.
Става не много гъста каша. Сгрявам си тиган за палачинки, като преди това го намазвам леко с олио или масло. Изсипвам от сместа един черпак. Изпичаме палачинките от двете страни.
Поставям палачинката в чиния и съвсем леко намазвам с масло на няколко места. И така печем и мажем всички останали палачинки. Слагаме всички в подходяща чиния. Вкусен десерт с аромат на какао. Да ви е сладко!