Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, добавете прясното мляко и продължете да бъркате.
Сипете маслото с ванилиите и отново разбъркайте. Пресейте брашното и смесете с бакпулвера, добавяйте по малко към млечната смес.
Отделете малко от кашата в купичка и разбъркайте с какаото. Намажете формата за кекс с масло, поръсете с малко брашно и изсипете сместа.
Отгоре изсипете и какаовата смес. С дървено шишче прекарайте леко през сместа, за да не остане какаото на едно място.
Печете във фурна на 170°C, когато се запече, пробвайте с дървено шишче дали е напълно готов.
Поръсете с пудра захар, след като извадите вашия шарен кекс от формата.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за домашен кекс като този ябълков кекс или нашия пухкав шоколадов кекс.