Начин на приготвяне
Сложих брашното, едно яйце, няколко капки оцет и малко водичка, за да замеся тестото.
Оставих го да почине половин час, добре намазано с олио, и после го накъсах на малки топки. Намаслих хубаво масата и с точилката започнах да разточвам тънки прозрачни кори (виж на снимките).
Предварително си приготвих 4 яйца с около 200 г сирене и на всяка разточена кора слагах от тях, като допълнително нарязвах по няколко парченца масълце. Навивах на рехаво руло, после на охлюв и ги подреждах в намаслената тавичка. Така докато я напълня.
Намазах баницата отгоре с каквото остана по стените на купичката от плънката. Оставих я още 30 мин. да почине и тогава я сложих във фурната. Не беше загрята предварително.
Като се позапече извадих готовата вита баница, напръсках я обилно със студена вода и я мушнах за още десетина мин. да се изпече и да стане хрупкава.
Приятен апетит!
Коментари
Само исках да споделя, че количеството вода е крайно малко за 400 г брашно и аз трябваше да сложа почти тройно повече отколкото пише... Най -вероятно е станала някаква грешка при писането. Поздрав!