Начин на приготвяне
Измесваме каймата, като в нея слагаме рендосан на ренде глава лук, черен пипер, лют червен пипер, универсална подправка и магданоз, нарязан на дребно. Докато месим каймата, наливаме по мъничко от газираната вода.
Когато каймата е готова, я оставяме да престои около 30 минути.
През това време сваряваме яйцата, обелваме ги и ги разрязваме по дължина на половинки.
Бланшираме морковите за около 15 минути и тях нарязваме по дължина на пръчици.
Почистваме чушките от дръжките и семето, и тях нарязваме по дължина на ивици.
Поставяме на плота парче хартия за печене с големина, колкото тавичката, в която ще печем рулото, и върху нея поръсваме брашното. Отгоре разстиламе каймата на пласт с дебелина около сантиметър и половина, като се стремим да получим блат с правоъгълна форма. Върху него подреждаме яйцата, пръчиците моркови и ивичките чушки, като ги поставяме в началото по дължина на блата от кайма.
Навиваме каймата на руло, махаме хартията за печене и го поставяме в намазнена тавичка.
Отгоре намазваме рулото с олио и го печем в загрята фурна на 200 градуса за 40 минути.
Ако желаете, 20 минути преди да извадите рулото от фурната, може да сложите около него в тавичката няколко чушки, които да сервирате после като гарнитура към рулото.