Начин на приготвяне
Измиваме добре зеленчуците. Обелваме краставиците и ги нарязваме на средно големи парчета.
Почистваме чушките от дръжките и семето и ги нарязваме на парчета.
Зелените домати и тях нарязваме на кубчета.
Обелваме чесъна и нарязваме скилидките на дребно.
В дълбок съд смесваме нарязаните зеленчуци и чесъна. Нарязваме копъра на дребно и го прибавяме и него.
В купа смесваме олиото, оцета, солта и захарта и разбъркваме хубаво, така че да се разтворят солта и захарта.
С получената марината заливаме салатата и разбъркваме хубаво.
Готовата салата пълним в чисти и сухи буркани. Останалата на дъното марината разпределяме в бурканите.
Затваряме здраво с капачки и изваряваме, като бурканите трябва да врат поне 5 минути, след което ги изваждаме и ги обръщаме надолу с капачките за 15 минути.
Тази саладка е много вкусна и подходяща за зимния сезон.
Дозата е за 14 бурканчета от 400 мл.