Начин на приготвяне
Измиваме пилешките филенца, подсушаваме ги с кухненска хартия. Филенцата ги посоляваме на вкус и ги поръсваме с и черен пипер и бял пипер, също на вкус. Слагаме филенцата на страни да си поемат подправките.
Обелваме си картофите и ги измиваме. После ги слагаме ги в тенджера, нариваме вода, посоляваме и ги варим. След като се сварят, ги режем на кубчета. Слагаме ги в подходящ съд.
Почистваме чесъна. Скилидките ги нарязваме на ситно. Две от тях прибавяме при картофите. Овкусяваме картофите с оцет и олио. Добавяме и малко сол.
Измиваме и нарязваме на ситно магданоза, прибавяме и него. Объркваме добре.
В купичка разбиваме яйцата с вилица, добавяме другите две скилидки чесън нарязани на ситно.
В друг съд си слагаме галета.
Оваляме всички филенца в галетата и после в яйчената смес. Сгорещяваме си олио в тиган и пържим шницелите от двете страни.
Сервираме шницели с картофите.