Пилешки шницели с гарнитура

МариянаМарияна
Мастър Шеф
768
3k
2k
1k
6
20/08/2016
"И шницели ще приготвим, и гарнитура, но така и не можем да решим - с бира или с вино да ги поднесем "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 009
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки филета - 7 бр.
  • галета
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • гарнитура
  • картофи - 1 кг
  • сол - на вкус
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 3 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките филенца, подсушаваме ги с кухненска хартия. Филенцата ги посоляваме на вкус и ги поръсваме с и черен пипер и бял пипер, също на вкус. Слагаме филенцата на страни да си поемат подправките.

Обелваме си картофите и ги измиваме. После ги слагаме ги в тенджера, нариваме вода, посоляваме и ги варим. След като се сварят, ги режем на кубчета. Слагаме ги в подходящ съд.

Почистваме чесъна. Скилидките ги нарязваме на ситно. Две от тях прибавяме при картофите. Овкусяваме картофите с оцет и олио. Добавяме и малко сол.

Измиваме и нарязваме на ситно магданоза, прибавяме и него. Объркваме добре.

В купичка разбиваме яйцата с вилица, добавяме другите две скилидки чесън нарязани на ситно.

В друг съд си слагаме галета.

Оваляме всички филенца в галетата и после в яйчената смес. Сгорещяваме си олио в тиган и пържим шницелите от двете страни.

Сервираме шницели с картофите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар