Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирана салата в буркани

Стерилизирана салата в буркани

Стерилизирана салата в буркани
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12 бурканчета
"Вкусна салата, изключително подходяща за зимния сезон!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 2 кг. Капия
  • карфиол - 2 кг
  • моркови - 2 кг
  • целина - 2 с.л. рендосана глава
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • олио - 500 мл
  • оцет - 180 мл
  • захар - 6 с.л.
  • сол - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленчуците.

Почистваме чушките от дръжките и семето и ги нарязваме на средно големи парчета.

Раздробяваме карфиола на малки розички.

Морковите и целината ги рендосваме на ренде.

Слагаме всички продукти заедно в дълбок съд.

В купа наливаме олиото и оцета, добавяме захарта и солта и разбъркваме хубаво, така че да се разтворят солта и захарта.

С получената марината заливаме зеленчуците.

Прибавяме черният пипер на зърна и разбъркваме хубаво.

Пълним в чисти и сухи бурканчета, след което затваряме здраво с капачки.

Стерилизираме за 10 минути.

Изваждаме бурканите и ги обръщаме с капачките надолу за 15 минути.

Дозата е за 12 бурканчета от 400 мл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: