Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Стерилизирана салата

Стерилизирана салата

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Стерилизирана салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5-6 буркана
"Когато предварително сте приготвили салатата, нищо не може да ви изненада неприятно!"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 кг
  • патладжани - 2 кг
  • захар - 250 г
  • оцет - 250 г
  • ябълки - 5 бр.
  • чесън - 1 глава
  • олио - 300 мл
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червените чушки и патладжанът се опичат, обелват и нарязват. В загрято олио се запържват до златисто нарязаните на кръгчета и почистени ябълки.

Към тях се добавят чушките и патладжаните, счукания чесън, нарязания магданоз и разтворената в оцета захар. Сместа се посолява и насипва в буркани, които се стерилизират за 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
44
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пламен
Пламен
Пробвал съм такъв елексир и е прекрасен!

Благодаря за рецептата!
06.11.2012 18:06