Начин на приготвяне
Задължително подберете прясна, млада, дребна бамя, която още няма образувани семена.
Внимателно изрежете дръжките, като внимавате да не откриете семенниците, защото пускат лигав сок. Оставете зеленчуците да киснат в съд със студена подсолена вода.
Докато бамята кисне, почистете доматите. Смелете ги с машинка за месо и ги кипнете.
Добавете почистения и нарязан на ситно чесън, захар и сол на вкус и варете до сгъстяване на соса.
Бланширайте бамята във вряща подсолена вода, в която сте добавили и оцета, за 2-3 минути до омекване, след което я подредете в буркани. Залейте с горещ доматен сок.
Стерилизирайте поне 80 минути.
Стерилизираната бамя е готова.
Коментари