Начин на приготвяне
Измиваме зеленчуците.
Почистваме чушките от дръжките и семето и ги нарязваме на средно големи парчета.
Раздробяваме карфиола на малки розички.
Морковите и целината ги рендосваме на ренде.
Слагаме всички продукти заедно в дълбок съд.
В купа наливаме олиото и оцета, добавяме захарта и солта и разбъркваме хубаво, така че да се разтворят солта и захарта.
С получената марината заливаме зеленчуците.
Прибавяме черният пипер на зърна и разбъркваме хубаво.
Пълним в чисти и сухи бурканчета, след което затваряме здраво с капачки.
Стерилизираме за 10 минути.
Изваждаме бурканите и ги обръщаме с капачките надолу за 15 минути.
Дозата е за 12 бурканчета от 400 мл.