Начин на приготвяне
Чупим спагетите на парчета и ги сваряваме в подсолена вода, в която сме сложили и една лъжица олио, за да не се слепват. Варим ги 10 минути. Когато са готови, отцеждаме ги от водата.
В тавичка сипваме захарта и я слагаме да се карамелизира. Щом придобие златисто-кафяв цвят, прибавяме маслото. Разбъркваме и щом карамелът е готов, махаме от огъня.
Отгоре върху карамела слагаме сварените спагети.
Затопляме леко млякото и в него слагаме захарта, като бъркаме, за да се разтопи.
Разбиваме хубаво в купа яйцата и ги прибавяме бавно на тънка струйка в хладкото мляко, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме и двете ванилии.
С получената смес заливаме спагетите и ги поставяме в загрята фурна на 200 градуса да се пекат.
След около 30 - 40 минути спагетите са готови.
Охлаждаме ги, нарязваме на парчета и по желание сервираме парчетата обърнати с карамела отгоре.