Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Конфитюр от сини сливи с оцет и вода

Конфитюр от сини сливи с оцет и вода

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
23/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Най-точната рецепта за конфитюр от сливи - приготвяйте, хапвайте и да не забравите да дадете по един лайк"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 2 кг
  • захар - 1 кг
  • вода - 2/3 ч.ч.
  • оцет - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме сливите и ги режем на парчета, след което ги прехвърляме в тава. Изсипваме отгоре захарта, като я разпределяме равномерно. Оставяме сливите да престоят така със захарта за една нощ.

Смесваме количеството вода с оцета и го изсипваме отгоре. Разбъркваме. Слагаме тавата със сливите да се пекат в загрята фурна на 200 градуса. Често разбъркваме.

Преценяваме си гъстотата, като си сипваме лъжичка от сиропа в чинийка. Сливите са от дребните сини сливи и са сладки, достатъчно беше 1 кг захар. След като се опече сладкото слагаме сладкото в бурканчета, които сме измили.

Бурканчетата трябва да са сухи, капачките също. Вече пълни бурканчетата ги затваряме добре и обръщаме с капачките надолу. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: