Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от сини сливи и тиква

Конфитюр от сини сливи и тиква

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Конфитюр от сини сливи и тиква1 / 2
30/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • сини сливи - 3 кг
  • тиква - 3 кг
  • захар - 2 кг
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 5 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме сините сливи, сваряваме ги, разделени на половинки.

Тиквата обелваме и нарязваме на кубчета.

Сваряваме сироп от захарта и водата и сипваме в него тиквата и сливате.

Варим на силен огън.

Когато всичко омекне, разбъркваме добре, прибавяме оцета и доваряваме още десетина минути.

Разсипваме конфитюра в сухи буркани, завързваме ги с пергаментова хартия и слагаме капачките.

Съхраняваме на студено и тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Люси
Люси
Интересна и необичайна комбинация на продукти
30.11.2015 19:56