Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Печен конфитюр от сини сливи и индрише

Печен конфитюр от сини сливи и индрише

Печен конфитюр от сини сливи и индрише
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Да, този конфитюр не се вари, а се пече! И е много вкусен"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 2 кг
  • захар - 500 г
  • индрише - 2 - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сините сливи се измиват, разрязват на две половинки и им се отстранява костилката. Поставят се в дълбока тава и се слагат в силно загрята фурна.

След като омекнат се посипват със захар и се разбъркват от време на време.

Конфитюрът се пече до сгъстяване. Когато достигне желаната гъстота се прибавят ароматните листа индрише.

Още горещ се разпределя в чисти бурканчета. Бурканчетата се затварят плътно с капачка и се обръщат с дъното нагоре.

Печеният конфитюр от сини сливи и индрише е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: