Начин на приготвяне
Тази рецепта е за една доза. Ако искате да си приготвите по-голямо количество, увеличете дозата.
Обелете смокините. Направете захарен сироп, като сложите водата и захарта да заврат в подходящ съд. Варете, докато захарта се стопи и сиропът започва да се сгъстява.
Добавете смокините и варете на тих огън, за да не загори. Разбърквайте от време на време, като внимавате да не разкъсате смокините. В края на варенето добавете лимонената киселина.
Готовото сладко от смокини отстранете от огъня и охладете. Напълнете сухи бурканчета, затворете плътно с подходящи капачки и заварете за около 5 минути. Съхранявайте на тъмно и хладно.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептата ни за сладко от цели смокини или това сладко от зелени смокини.
Коментари