Консервирани чушки за пълнене

22/08/2016
"С наша помощ може да имате крехки чушки за пълнене дори и през зимата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3 буркана
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93 501
  • Преглеждания за месеца3651
  • Преглеждания за седмицата808
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • чушки - 25 - 30 бр. червени, жълти , зелени
  • сол - 3 - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете семенната част на чушките.

Смесете солта и захарта и поръсете чушките отвътре и отвън. Сложете ги в подходящ съд и ги покрийте. Оставете ги на хладно за една нощ, за да омекнат.

Подгответе буркани за пълнене. Напълнете бурканите с чушки, като ги нареждате изправени. Долейте от сока и запечатайте плътно бурканите.

Сварете 6-7 минути, за да се вакумират. Обърнете готовите буркани с капачките на долу и охладете. Съхранявайте на тъмно и студено.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар