Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия от карфиол без стерилизиране

Туршия от карфиол без стерилизиране

Туршия от карфиол без стерилизиране
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
02/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
5
"Винаги вкусна гарнитура през зимата - подгответе си туршия от карфиол лесно и бързо"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1/2 глава
  • вода - 2 ч.ч.
  • ябълков оцет - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • хималайска сол  - 4 с.л.
  • бурканчета - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме първо разтворът, за да има време да се разтвори - като в кана (като за айрян) сипваме 1 ч.ч. ябълков оцет, 2 ч.ч. вода, 1 ч.ч. бяла захар и 4 с.л. хималайска сол и разбъркваме.

Измитите бурканчета, подреждаме едни до други и разпределяме във всички плътно и до горе от карфиола, който предварително сме измили и начупили на малки бонзайчета.

Важно е също да няма черни точици или потъмнели петна по главичките, за да не допринесат за процес на разваляне.

Заливаме с разтвора догоре, малко преди пръстена на гърлото и затваряме плътно капачките.

Хубаво е често да разклащаме бурканчетата, и така след около 3-4 седмици ще бъде чудесна вкусна туршия - само от карфиол - без стерилизиране и без аспирин!

Здравословна и много подходяща към уютни зимни ястия!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мариматата трябва ли да е топла
03.10.2023 20:33