Начин на приготвяне
Подготвяме първо разтворът, за да има време да се разтвори - като в кана (като за айрян) сипваме 1 ч.ч. ябълков оцет, 2 ч.ч. вода, 1 ч.ч. бяла захар и 4 с.л. хималайска сол и разбъркваме.
Измитите бурканчета, подреждаме едни до други и разпределяме във всички плътно и до горе от карфиола, който предварително сме измили и начупили на малки бонзайчета.
Важно е също да няма черни точици или потъмнели петна по главичките, за да не допринесат за процес на разваляне.
Заливаме с разтвора догоре, малко преди пръстена на гърлото и затваряме плътно капачките.
Хубаво е често да разклащаме бурканчетата, и така след около 3-4 седмици ще бъде чудесна вкусна туршия - само от карфиол - без стерилизиране и без аспирин!
Здравословна и много подходяща към уютни зимни ястия!
Чудно Вкусно!
Коментари