Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват и почистват. Червените чушки трябва да изпечете на скара или в чушкопек, след което ги запарете и обелете. Доматите трябва да нарежете и смелите. Нарежете лука и чорбаджийските чушки на дребно.
Сложете в тенджера половината олио, поставете на котлона и добавете доматите. Сложете супена лъжица захар и посолете на вкус. Запържете ги до сгъстяване и изпаряване на течността.
В друга тенджера сложете останалото олио и сложете лука и чорбаджийските чушки. Запържете до златисто и до омекване, след което нарежете изпечените червени чушки и ги добавете. Сипете оцета, лъжица захар и посолете на вкус. Разбъркайте, пържете още няколко минути и махнете от котлона.
Сипете доматите при чушките и разбъркайте всичко. Нарежете магданоза на ситно и го прибавете, разбъркайте отново.
Пригответе си чисти и сухи бурканчета. Разпределете апетитката в бурканите и затворете стегнато с капачките. Стерилизирайте бурканите за 10мин след завиране. Съхранявайте на тъмно и прохладно място.
По желание във всеки буркан може да добавите по една изпечена люта чушка, за наистина невероятен апетит :)