Начин на приготвяне
Измиват се доматите и се обелват. Нарязва се на четвъртини и в блендера се смилат на хомогенна смес.
Чушките се почистват от семената и се нарязват на ситно, лукът и морковите се обелват и нарязва на малки парченца. Скилидки чесън се пресоват.
Загрява се олио в тенджера, задушават се нарязаните зеленчуци, докато омекнат.
Сипваме доматената смес и се овкусява със сол, захар, пресовани скилидки чесън и черен пипер. Разбърква се и оставяме да се вари, докато се сгъсти и течността се изпари. Накрая се добавя ситно нарязан магданоз.
Сипва се в бурканчета и затваряме с капачки. Стерилизира се за 10 минути за капачка. Тази чеснова апетитка е чудесна и върху филия хляб с натрошено сирене.
Може да се ползва при приготвяне на пици или спагети.