Апетитка с чушки козирог

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
330
2k
705
1k
3
25/08/2016
"Когато ви се дояде нещо по-пикантно или търсите с какво да поднесете любимите си кюфтенца - отворете бурканче апетитка. На преди това вижте как се приготвя "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10 бурканчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 838
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • домати - 3 кг
  • чушки козирог - 1.5 кг
  • олио - 250 мл
  • оцет - 150 мл
  • захар - 300 г
  • сол - 100 г или на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • дафинов лист - 3 - 4 листчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите и ги заливаме с вряла вода. Престояват така 3 минути, след което изцеждаме водата. Обелваме ги, нарязваме ги на парчета и ги пасираме. Слагаме ги на огъня и след като заврят трябва да врят 15 минути.

Прибавяме олиото, оцета, захарта, солта, черния пипер и дафиновите листчета. Оставяме да ври така още 15 минути. Измиваме чушките, нарязваме ги на едри парчета и ги прибавяме към врящите домати.

Така всичко заедно оставяме да ври още 15 минути. Пълним готовата апетитка в чисти и сухи буркани. Затваряме здраво с капачки и стерилизираме за 10 минути. Изваждаме бурканите и ги обръщаме върху капачката за 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар