Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Гретен от тиквички и моркови

Гретен от тиквички и моркови

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Гретен от тиквички и моркови1 / 2
30/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Свежи зеленчуци със сочна млечна заливка и богат вкус - перфектното меню за топлите дни"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • тиквички - 3 - 4 средни
  • моркова - 3 - 4 средни
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 200 мл течна
  • масло - 2 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • кашкавал - 200 г настърган
  • сол - на вкус
  • бял пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и задушете накълцания лук, докато леко омекне. Към него добавете нарязаните на колелца моркови и тиквички.

Добавете сол на вкус и похлупете да се задушава за 10 минути, след което си прибавя ситно нарязаният копър.

Успоредно с това разбийте яйцата с брашното за заливката, посолете и добавете течната сметана.

Готовите зеленчуци се прехвърлят в намазнена тава и се поливат със заливката. Отгоре се настъргва равномерно кашкавалът.

Сложете гретена с тиквички и моркови да се пече в предварително загратa на 170 градуса фурна, за около 20 минути.

Щом заливката се зачерви и стане пухкава, извадете от фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

hihimihi
hihimihi
А бе сладурковци, казва се Огретен, а тук някой май е изял О -то :D
21.05.2014 10:25
2
Покажи всички подкоментари