Телешки шницели с мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешки шницели с мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • телешко месо - количество по желание, от ябълката
  • прясно мляко - около 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - разбити
  • галета - или счукан сухар
  • олио - за пържене
  • масло - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете малки шницели от телешкото, което е от ябълката на животното. Начукайте ги под прозрачно фолио и ги накиснете за около 90-120 минути в прясно мляко, чието количество зависи от това на месото.

След това отцедете шницелите и всеки овалвайте първо в разбити яйца, после галета и пак яйца. Пускайте да се пържат до готовност в сгорещена мазнина (гответе непосредствено преди да поднесете).

При поднасяне сложете по бучица масло върху всеки шницел.

Може да ги гарнирате с картофено пюре, грах и моркови, задушени в масло и салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: