Телешки шницели

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Телешки шницели
Снимка: Деси Маринова
1 / 2
15/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г
  • олио - 120 мл
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо и го начукваме на много тънко. Овкусяваме със солта, черния пипер и кимиона. Оставяме в хладилника за час, за да поеме месото по-добре подправките.

Разбиваме яйцата. В отделни съдове си сипваме брашно и галета, за да ни е по-лесно овалването на шницелите.

Сгорещяваме олиото и един по един започваме да слагаме шницелите предварително потопени в брашно, яйце, а накрая в галетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: