Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги измиваме добре. Режем ги на големи кубчета. Слагаме картофите в купа. Посоляваме ги на вкус и подправяме с черен пипер пак на вкус. Пържолите ги овкусяваме със сол, черен пипер, кимион и малко чубрица. Всичко е на вкус. Пържолите се овкусяват от двете страни.
В кръгла тава слагаме около 4 с.л олио на дъното, като разпределяме равномерно. На дъното на тавата слагаме пържолите. Около пържолите разпределяме картофите. Поръсваме отгоре леко с чубрица.
Отмерваме си 250 мл бира и поливаме отгоре месото с картофите. Доливаме още 1 ч.ч топла вода. Приблизително количеството е да се покрият картофите с месото. Слагаме да се пече на 200 г в загрята фурна. В оригиналната рецепта пише, че се слагат сурови пържолите. Аз лично ги запечатах леко на тиган с 1-2 с.л олио от двете страни.
Към края на печенето вадим тавата и разпределяме равномерно нарязаните парченца масло отгоре и доливаме вода ако е нужно. Пак печем до готовност. Това е! Вадим тавата като се опече.Сипваме от ястието в чиния и сервираме.