Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Петле с картофи и бира

Петле с картофи и бира

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Петле с картофи и бира
Снимка: Veselina
1 / 3
06/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Има нещо магическо в тази комбинация и колкото и пъти да я хапваме, все ни харесва"

Необходими Продукти

  • петел - 1/2 бр.
  • картофи - 500 г
  • розмарин - 6 - 7 иглички
  • бира - 200 мл
  • зехтин - 1 с.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нужно ни е 1/2 петле. Измиваме го и го нарязваме на порции. Обелваме си картофите и ги измиваме. Режем ги по дължина на дебели полумесеци. Слагаме ги в купа. Овкусяваме картофите със сол и черен пипер.

Поливаме ги с зехтин и разбъркваме. Слагаме ги на дъното на малка тава. Между картофите слагаме порциите нарязано петле. Пилето преди това го овкусяваме също с черен пипер и сол на вкус. Може и с малко червен пипер.

Поръсваме с игличките пресен розмарин. Поливаме с още 1 с.л зехтин. Изливаме бирата отгоре, така че да има върху картофите и петлето. Използваме светло пиво.

Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна до готовност.

Рецептата е от Бон апети и променена частично от мен. Става много вкусно. Изпичаме докато картофите и петлето станат с приятна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: