Начин на приготвяне
Нужно ни е 1/2 петле. Измиваме го и го нарязваме на порции. Обелваме си картофите и ги измиваме. Режем ги по дължина на дебели полумесеци. Слагаме ги в купа. Овкусяваме картофите със сол и черен пипер.
Поливаме ги с зехтин и разбъркваме. Слагаме ги на дъното на малка тава. Между картофите слагаме порциите нарязано петле. Пилето преди това го овкусяваме също с черен пипер и сол на вкус. Може и с малко червен пипер.
Поръсваме с игличките пресен розмарин. Поливаме с още 1 с.л зехтин. Изливаме бирата отгоре, така че да има върху картофите и петлето. Използваме светло пиво.
Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна до готовност.
Рецептата е от Бон апети и променена частично от мен. Става много вкусно. Изпичаме докато картофите и петлето станат с приятна коричка.