Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Супа с пилешко и зеленчуци

Супа с пилешко и зеленчуци

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Супа с пилешко и зеленчуци
Снимка: Сия Рибагина
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Казват, че една добре сготвена пилешка супа е в състояние да излекува настинката по-добре от лекар!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 20 г
  • фиде - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - няколко стръка
  • зехтин - 2 с.л
  • чубрица - 1 ч.л
  • лимонов сок - 1 с.л
  • яйца - 3 бр. сварени
  • кисело мляко - по 1 с.л. на порция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешкото месо и нарежете на порции, аз използвах долни бутчета. Сложете ги да се сварят със сол до готовност, ако имате тенджера под налягане ползвайте нея, а ако варите в обикновена тенджера ще трябва да отпенвате периодично бульона.

Почистете картофите и моркова, обелете и нарежете на малки кубчета. Загрейте зехтина в дълбока тенджера и сложете морковите и картофите, разбъркайте и запържете за 5-6 мин.

Извадете свареното месо и оставете малко да се охлади. Прецедете в дълбока купа бульона.

Нарежете целината и я нарежете на ситно. Сложете в тенджерата и добавете прецедения пилешки бульон.

Разбъркайте, посолете на вкус и оставете на средна температура да си ври. Обезкостете месото и накъсайте на дребно.

Гответе супата около 25 мин и добавете месото, разбъркайте и начупете фидето. Подправете на вкус с подправки по избор, аз ползвах черен пипер, сол и чубрица. Накрая добавете лимоновия сок и ситно нарязан магданоз.

Сервирайте супата с лъжица кисело мляко и половин сварено яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: