Начин на приготвяне
Почистете пилешкото месо и нарежете на порции, аз използвах долни бутчета. Сложете ги да се сварят със сол до готовност, ако имате тенджера под налягане ползвайте нея, а ако варите в обикновена тенджера ще трябва да отпенвате периодично бульона.
Почистете картофите и моркова, обелете и нарежете на малки кубчета. Загрейте зехтина в дълбока тенджера и сложете морковите и картофите, разбъркайте и запържете за 5-6 мин.
Извадете свареното месо и оставете малко да се охлади. Прецедете в дълбока купа бульона.
Нарежете целината и я нарежете на ситно. Сложете в тенджерата и добавете прецедения пилешки бульон.
Разбъркайте, посолете на вкус и оставете на средна температура да си ври. Обезкостете месото и накъсайте на дребно.
Гответе супата около 25 мин и добавете месото, разбъркайте и начупете фидето. Подправете на вкус с подправки по избор, аз ползвах черен пипер, сол и чубрица. Накрая добавете лимоновия сок и ситно нарязан магданоз.
Сервирайте супата с лъжица кисело мляко и половин сварено яйце.