Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Картофена салата»Картофена салата с печен пипер и целина

Картофена салата с печен пипер и целина

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Картофена салата с печен пипер и целина
Снимка: Veselina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Щипка печен пипер променя до неузнаваемост вкуса на обикновената картофена салата"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 к
  • сол - на вкус
  • зехтин - или олио
  • лимони - сок от 1/2 бр.
  • сол - при варенето на картофите
  • целина - 5 - 6 стръка прясна
  • лук - 1 глава кромид бял
  • чесън - 4 скилидки малки
  • зелен пипер - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите. Нарязваме ги на по 2 парчета. Измиваме ги с вода. Слагаме картофите в тенджера. Наливаме вода в тенджерата, да ги покрият и малко над тях. Слагаме 1 щипка сол при варенето. Сваряваме картофите. След като се сварят, ги отцеждаме и присипваме в друг съд. Нарязваме ги на кубчета като за салата.

Измиваме целината и я нарязваме на ситно. Измиваме пипера и го подсушаваме. Изпичаме зеленият пипер на чушкопек. Обелваме пипера от люспите и семките, без да го мием след това, за да не изтекат соковете.

Изцеждаме сока от 1/2 лимон. Прибавяме го в купата. Овкусяваме със сол на вкус.

Слагаме зехтин 3-4 с.л.

Почистваме 4 скилидки от 1 бр. глава чесън. Нарязваме чесъна на възможно най-ситно. Почистваме лука и го измиваме. Нарязваме на ситно и лука. Слагаме ги в купата при другите съставки. Объркваме всичко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: