Tуту де фейжао

редакция:
Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k18
Tуту де фейжао1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • боб - 450 г
  • олио - ¼ ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • мащерка - ½ ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч. от маниока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба в студена вода за една нощ. Отцедете и го сложете в тенджера, покрийте с вода и варете около 1 час.

Щом бобът поомекне, го овкусете със сол.

Загрейте олиото в тенджера и запържете лука и чесъна за 5 минути. Добавете домата и магданоза и гответе още 1-2 минути.

Сипете 3 ч.ч. от водата, в която се вари бобът, към сместа. Намалете и внимателно сипете брашното, като разбърквате непрекъснато.

Гответе още 10 минути, добавете боба и разбъркайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: