Начин на приготвяне
Един невероятен бутер сладкиш за любителите на тартове, галети и сладки пайове.
В купичка разбъркайте жълтъка с 1 с.л. вода.
Разстелете бутертестото върху плота и го разрежете на две еднакви части.
Постелете единия лист бутертесто в тавата, покрита с хартия за печене, и го надупчете с вилица.
Разнесете крем франжипан върху него, като оставите около 1 см свободно място по ръбовете.
Намажете ръбовете с жълтъка и покрийте с втория лист тесто.
Притиснете краищата с пръсти, а след това с ножа или вилица.
Намажете отгоре с жълтъка.
С помощта на остър нож направете дупка в центъра, за да излиза парата при печене и прорези в тестото за украса.
Печете Галет де Роа в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минут до кафяво-златист цвят.
Охладете галета върху решетка за около 30 минути преди да разрежете френския сладкиш.