Галет де Роа

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Галет де Роа
Снимка: Juliya
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Един невероятен бутер сладкиш Галет де Роа за любителите на тартове, галети и сладки пайове."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 опаковка (275 г)
  • франжипан - 280 г крем
  • жълтък - 1 бр.
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Един невероятен бутер сладкиш за любителите на тартове, галети и сладки пайове.

В купичка разбъркайте жълтъка с 1 с.л. вода.

Разстелете бутертестото върху плота и го разрежете на две еднакви части.

Постелете единия лист бутертесто в тавата, покрита с хартия за печене, и го надупчете с вилица.

Разнесете крем франжипан върху него, като оставите около 1 см свободно място по ръбовете.

Намажете ръбовете с жълтъка и покрийте с втория лист тесто.

Притиснете краищата с пръсти, а след това с ножа или вилица.

Намажете отгоре с жълтъка.

С помощта на остър нож направете дупка в центъра, за да излиза парата при печене и прорези в тестото за украса.

Печете Галет де Роа в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минут до кафяво-златист цвят.

Охладете галета върху решетка за около 30 минути преди да разрежете френския сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: