Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Тиганичките на баба с едно яйце

Тиганичките на баба с едно яйце

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Миризмата на току що приготвените тиганички ще ви накара да си спомните за най-хубавите мигове от детството!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. L
  • кисело мляко - 4 с.л с връх
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • захар - 1 малко щипка
  • сол - на върха на ножа
  • брашно - 1 ч.ч
  • олио - за пържене
  • сладко от сливи - домашно, може и от ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Разбиваме яйцето в малка купа. Добавяме захарта, солта и пак разбиваме.

В 4 с.л. кисело мляко слагаме содата за хляб да шупне. Млякото и него прибавяме после при яйчената смес. Най-накрая слагаме брашното и разбъркваме сместа с лъжица.

Сипваме олио в тиган да се сгорещи. След това намаляваме котлона с една степен. Със супена лъжица гребем от сместа, която сме забъркали. Слагаме от кашата в горещото олио и пържим.

Кашата е по-гъста от палачинкова, прилича на кексова. Внимателно обръщаме тиганичките да се изпържат и от другата страна.

Сервираме горещи. Мажем си ги с домашно сладко от сливи или ягоди.Стават около 12 бр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецепта е много сполучлива, аз направих всичко както е описано, но малко по малко от 1/2 ч. л. сода и 20мл. прясно мляко на края. ? ?
27.04.2023 16:48
2
Людмила
Людмила
Чудесни са!
28.08.2022 18:16
Miglena Petrova
Miglena Petrova
1 яйце и 4 с.л. кисело мляко с 1 ч.ч. брашно не могат да докарат консистенция на кексово тесто. Рецептата е объркана нещо.
20.10.2020 09:59
6
2