Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Тиганичките на баба с едно яйце

Тиганичките на баба с едно яйце

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Тиганичките на баба с едно яйце
Снимка: Aneliq Asenova
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Миризмата на току що приготвените тиганички ще ви накара да си спомните за най-хубавите мигове от детството!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. L
  • кисело мляко - 4 с.л с връх
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • захар - 1 малко щипка
  • сол - на върха на ножа
  • брашно - 1 ч.ч
  • олио - за пържене
  • сладко от сливи - домашно, може и от ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Разбиваме яйцето в малка купа. Добавяме захарта, солта и пак разбиваме.

В 4 с.л. кисело мляко слагаме содата за хляб да шупне. Млякото и него прибавяме после при яйчената смес. Най-накрая слагаме брашното и разбъркваме сместа с лъжица.

Сипваме олио в тиган да се сгорещи. След това намаляваме котлона с една степен. Със супена лъжица гребем от сместа, която сме забъркали. Слагаме от кашата в горещото олио и пържим.

Кашата е по-гъста от палачинкова, прилича на кексова. Внимателно обръщаме тиганичките да се изпържат и от другата страна.

Сервираме горещи. Мажем си ги с домашно сладко от сливи или ягоди.Стават около 12 бр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецепта е много сполучлива, аз направих всичко както е описано, но малко по малко от 1/2 ч. л. сода и 20мл. прясно мляко на края. ? ?
27.04.2023 16:48
2
Людмила
Людмила
Чудесни са!
28.08.2022 18:16
Miglena Petrova
Miglena Petrova
1 яйце и 4 с.л. кисело мляко с 1 ч.ч. брашно не могат да докарат консистенция на кексово тесто. Рецептата е объркана нещо.
20.10.2020 09:59
6
2