Начин на приготвяне
Едно по едно яйцата се слагат в купа. Яйцата преди това трябва да си ги изкараме на стайна температура. Прибавя се захарта и се бие задължително с миксер продължително време.
След това се прибавя прясното мляко, ванилиите и олиото и объркваме.
Пресяваме брашното. Към брашното слагаме едно пакетче бакпулвер и го прибавяме постепенно. Объркваме добре.
Намазваме форма за кекс с дупка. Аз съм използвала с малък диаметър и висока. Намазваме формата за кекс с олио и посипваме леко с брашно.
Печем на 160 градуса в загрята фурна.
Вече опечен, го вадим, слагаме в кръгла чиния и поръсваме с пудра захар.
Хапвам с кафе. Да ви е сладко!
Става много висок и бухнал, апетитен с аромат на ванилия.
Коментари