Начин на приготвяне
Козунакът се нарязва на филии с дебелина 3 см. За сиропирането всичко се смесва и сварява, може и в микровълновата, и се охлажда.
За крема - яйцето, брашното, захарта се смесват в купа и се разбиват, малко по малко се прибавя прясното мляко и се разбърква.
Слага се на котлона и се бърка непрекъснато до сгъстяване. Маха се от котлона и се слага ванилията и маслото, разбърква се.
Във форма се нарежда козунакът, леко топнат в предварително приготвеното какао.
Отгоре се слага половината от крема, отново филийки козунак потопени и останалия крем. Покрива се със стреч фолио и се слага за 1 нощ в хладилника.
После се прави глазурата, като всичко се разтопява на водна баня или МВ и леко се охлажда.
Отделя се малка част, която се разбива и после се правят розички, а другата се излива върху тортата.
Охлажда се в хладилник около 30 минути и след това се сервира.